vineri, 18 februarie 2011

Cand credeai ca le-ai facut pe toate

Crezi ca le-ai vazut si le-ai facut pe toate ? Uite o lista de 5 activitati mai mult sau mai putin ciudate de adaugat la lista ta..

1. Macacul la spa

Cui nu i-ar placea o baie intr-o bazin cu apa termala la "minus" grade afara ?


Provincia Nagano din Japonia este cunoscuta pentru Jocurile Olimpice de iarna din 1998, peisajele montane si apele termale. Iar pensiunea Korakukan Jigokudani din aceasta provincie este cunoscuta pentru maimutele care vin la tratament in bazinele pensiunii.. mai ales iarna.


Pentru 120$ pe noapte, poti sa ai parte de un adevarat spa-safari. Prea mare bataie de cap ? Poti sa iti aranjezi o baie in cada, cu saruri si laptop-ul alaturi pentru ca exista si un Snow Monkey Live Camera.


2. Turism de groaza

Esti pasionat de filmele de groaza (eu nu) ? Atunci o sa iti placa foarte mult pe insula papusilor.


La Isla de la Munecas o gasesti intr-un sistem de canale al lacului Xochimilco prin sudul Mexicului. Povestea spune ceva plictisitor despre o fetita care s-a inecat, iar dupa moartea acesteia domnul care locuia pe insula a inceput sa pescuiasca papusi. De la o poveste-cliseu la o insula "decorata" cu papusi spanzurate e cam mult.

Nu se ajunge foarte usor: cateva agentii organizeaza excursii pe insula pentru un pret de aproximativ 100$.

3. Fara E-uri nu-i destul

Te gandesti destul de des ca ar trebui sa mananci mai sanatos. Dar ce ai spune daca ti s-ar oferi niste Fugu ?


Fugu este numele japonez pentru pestele balon (blowfish), o delicatesa ce poate fi preparata in restaurante doar cu aprobare. De ce ? Pai pestele contine ceva neurotoxina (fara antidot!) care te poate omori in cateva ore. Modul special de preparare face ca toxinele sa fie eliminate inainte sa ajunga in farfurie.

Asadar.. de 100-200$ preferi sashimi, prajit sau tocanita ?

4. Golf extrem in Africa de Sud

As fi crezut ca expresia "golf extrem" este un paradox. Ei bine nu..



Daca nu ai rau de inaltime poti sa te delectezi cu gaura-de-golf mai speciala supranumita The Extreme 19th.. la 400m sub tine. Traseul incepe pe Muntele Hanglip, accesibil doar cu elicopterul, si se sfarseste pe o zona de joc de forma Africii. Te costa doar vreo 700$ (elicopter + dvd inclus).

Bonus: jucatorul care va reusi un hole in one va fi premiat cu 1mil $.

5. La altitudine

Si ca tot vorbeam de rau de inaltime.. cred ca de la un punct anume iti trece.



Pe scurt - ai 3 optiuni:
1. Zboruri zero gravity: un Boeing custom zboara in arc de parabola pentru a-ti da posibilitatea sa vezi cum e cu imponderabilitatea; altitudine: pana la 10km;
2. Zboruri suborbitale: faci poze la curbura Pamantului de pus pe Facebook; altitudine: 100 - 160km;
3. Zboruri pe orbita Pamantului: poti sa te duci pana pe Statia Spatiala Internationala si inapoi; altitudine: fara numar.

Preturile incep de la 5000$ pentru Zero gravity, 100.000$ pentru suborbital, iar cele pe orbita ajung la zeci de milioane de dolari.

Umbla un zvon cum ca exista planuri pentru hoteluri in spatiu, iar Space Adventures urmeaza sa ofere clientilor excursii pe Luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu