joi, 10 februarie 2011

Excursie in Rajasthan - Tigri & Moguli


De mult tot cochetez cu ideea unei vacante in Rajahsthan - ma fascineaza India din atatea puncte de vedere - cultura, istoria, ...mancarea! Ma fascineaza cum, desi in filme si documentare mi se pare ca iti este prezentata o Indie socanta, murdara, saraca, plina de contraste, nu am intalnit nici un indian care sa nu vorbeasca altfel decat la superlativ de tara lui! Am avut ocazia sa stam de vorba cu destul de multi indieni si fiecare dintre ei ne-a zis "Trebuie sa vizitati India - e fenomenala!" Ma gandesc ca stiu ei ce stiu (si ma mai gandesc si cum vorbim noi romanii de tara noastra in strainatate, cand cineva ne intreba cum e pe la noi si daca merita sa faca o vizita in Romania - ma cam intristez cand ma gandesc la asta, dar mai multe pe tema asta intr-un post viitor)


Planul meu e un tur de 9 zile prin Rajasthan, care ar arata cam asa:

ziua 1: Delhi - relaxeaza-te sau exploreaza in pas de plimbare orasul

ziua 2: Delhi - Agra (la 2 ore de mers trenul - din ala frumos si cu AC, nu va speriati - 12euro/pers) - daca pleci dimineata devreme (la 8) ai o zi intreaga la dispozitie pentru a explora Agra. Da o fuga pana la fortul din Agra, resedinta marilor Moguli si cel mai mare fort din India, iar dupa-amiaza admira apusul de soare la Taj Mahal (15 euro/persoana).


ziua 3,4 - Agra- Jaipur- Sawai Madhopur (4 ore cu trenul in total) si ai ajuns in Ranthambore National Park - unul din putinele locuri din lume unde mai poti inca sa vezi tigri in libertate. Daca iti inchipui o scena din Cartea Junglei nu esti departe de adevar - cam asa arata lumea prin locurile astea! Cazazea-te la Khem Villas si ramai aici 2 nopti. In fiecare dimineata si seara se organizeaza safari-uri in jungla - pe langa tigri, te mai poti intalni cu leoparzi, porci mistreti, hiene, dar si caprioare sambal si antilope nilgai.  (220 euro/noapte, cu toate mesele incluse)


ziua 5: intoarcete-te la Jaipur (la 2 ore de mers cu trenul) si ramai o zi: viziteaza Hawa Mahal cunoscut si ca "Palatul vanturilor" si Amber Fort, situat la 11 km de Jaipur - aici cel mai bine e sa mergi cu un ghid care sa te duca pana acolo si sa iti explice pe larg despre istoria fortului.


Stai o noapte in Jaipur - ai de ales dintre o multime de hoteluri dragute si ieftine, cum ar fi Umaid Mahal, unde o camera dubla "royal deluxe" te costa 56euro/noapte


Ziua 6: Mai da o raita prin oras si apoi mergi mai departe spre Udaipur (403km): innopteaza aici 2 nopti - la Jaiwana Haveli, un hotel tare dragut situat pe malul lacului, platesti 30euro pe camera dubla.

Ziua 7: Udaipur e unul din cele mai frumoase orase ale Rjahsthanului, si sigur nu ai sa te plictisesti aici: mergi intr-o croaziera pe lacul Pichola, marginit de o sumedenie de palate si temple, viziteaza City Palace, pe malul estic al lacului Pichola, o constructie impresionanta din 1559. Interesant de vizitat ar mai fi si templul Jagdish (gratis), un exempplu de arhitectura indo-ariana si un loc absolut fascinant.



Ziua 8: daca te-ai saturat de atata sight-seeing, iti recomand un curs de gatit - invata sa faci un curry ca la mama lui acasa, plus o multime de alte bunatati + ca dupa atata truda te asezi la masa si te ospatezi regeste cu ce ai pregatit. (15 euro/persoana). Seara, ia avionul inapoi la Delhi -  cu Kingfisher te costa intre 40-60/euro


Ziua 9: gata cu distractia, acasa cu tine! Greu, stiu, dar asta e :p


* cea mai buna perioada pentru a vizita Rajasthan-ul este octombrie-martie. Zboruri ieftine - in jur de 500euro/persoana - gasesti la Finnair, Aeroflot sau chiar Aerosvit (si uneori la British Airways sau Qatar Airways)

* O idee ar fi sa iti prelungesti vacanta cu o saptamana si sa dai o fuga si pana in Nepal (daca tot ai ajuns pana aici...) but more on that intr-un post viitor.

4 comentarii:

  1. Pana la urma ai fost ori ba :)
    La un moment dat am facut o simulare si mi-a dat ca poti vedea India timp de 2 saptamani cu 700 euro. Aerosvitul costa acum vreo 400 si un pic de euro:
    http://imperatortravel.blogspot.com/2010/03/vacanta-2010-india-in-noiembrie-la-750.html
    Sau si mai ieftin, poti ajunge acolo cu trenul :)
    http://imperatortravel.blogspot.com/2010/04/cu-trenul-spre-india.html
    Bafta, India e fabuloasa, dar perioada buna de vazut este oct-nov si feb-mar

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca nu :p
    Chiar azi ma uitam la bilete pentru in august, si ma gandeam sa combin India cu Nepalul - stiu ca in India e sezonul musonic dar am citic ca n-ar fi prea rau momentul, mai ales pentru Rajahstan, dar din pacate se pate ca in Nepal e mult mai rau cu musonul :(
    Asa ca o sa aman un pic... of

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu am fost cu Aeroflot 950 euro dus-intors pentru mine si sotul meu Bucuresti - Moscova - Delhi. Conditii foarte bune. Au si alte zboruri ieftine catre Asia.

    RăspundețiȘtergere