joi, 10 februarie 2011

Destinatii Indepartate: Oh Yes You Can

Inainte sa incepem sa postam o multime de articole despre tinuturi indepartate, cred ca ar fi bine sa clarificam un lucru: se poate. Se poate sa vizitezi si alte continente si sa iti pastrezi integritatea financiara (adica sa nu spargi porcusorul roz si dragut in care tii monedele de 1EUR). Da.. trebuie sa faci economii, dar merita.




Sa luam exemplul clasic (si cel mai ieftin): Asia de Sud-Est. Prietenii nostrii de la AirAsia ofera zboruri lowcost catre Kuala Lumpur din Londra si Paris.

* Mini-explicatie: AirAsia X se ocupa de zborurile longhaul (mai lungi de 4h de zbor), iar AirAsia se ocupa de celelalte zboruri. Aparent, companiile sunt distincte dar folosesc acelasi brand.

Pana acum nu am zburat decat cu AirAsia prin Malaezia. Dar peste vreo 3 saptamani o sa am ocazia sa zbor Londra - Kuala Lumpur. Doar 13 ore si in mod ironic nu prea imi place sa zbor. Pretul platit a fost de 470e si nu include nimic, ca doar e lowcost. Daca vreti bagaj la cala, face 10e pentru 15kg. Pentru alte sume suplimentare puteti primi mancare, loc la picioare etc.. dar fiind calator lowcost nu am nevoie de bonusuri. Pana in Londra am platit 100e la Wizz. In total 570e pentru un zbor Bucuresti - Kuala Lumpur.

Stiu.. vi se pare scump, dar trebuie sa te gandesti ca:
1. Nu mergi toata ziua buna-ziua in Asia;
2. Acolo totul va fi mai ieftin.

Momentan de la AirAsia poti sa faci rost de bilete la urmatoarele preturi:
      Londra - KL: 470e
      Paris - KL: 480e
* preturile sunt calculate pentru luna octombrie, fara nici un fel de facilitati.

Astfel de combinatii magice exista mai peste tot: de la Africa la America de Sud (umpic mai scump) pana la Pacific (cam cel mai scump). Dar mai multe tips & tricks din lumea la peste 10.000m poti descoperi in episoadele urmatoare.

5 comentarii:

  1. Air Asia rules! :) i-am incercat de nenumarate ori, 3 ani la rand prin Asia, e drept, pe zboruri de max 3 ore dar sunt chiar foarte tari. Sa ne dai detalii dupa experienta unu zbor lung cu ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. 13 ore.. probabil o sa testez minibar-ul..

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant blogul ... articolul cu Barcelona mi-a placut mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. cu Aerosvit ajungi la Delhi cu 423 euro si de acolo, hop cu Air Asia la Kuala

    RăspundețiȘtergere