miercuri, 9 februarie 2011

3 zile in Barcelona

Daca ii ai in minte pe "prietenii" de la Wizzair, Barcelona e doar la o aruncatura de bat. Rezervand din timp, poti sa cumperi un bilet incepand cu 180RON. Asa ca e o destinatie perfecta pentru un weekend break.

Si e un oras care iti ofera atat de multe - o excursie merita cu prisosinta.
Orienteaza-te catre bed&breakfast-uri bine plasate (astfel incat sa fii in centrul actiunii) si care nu iti golesc buzunarul, si aranjezi cazarea cu 40-60 de euro/noapte (pentru 2 persoane). De exemplu:

Casa de Billy - situata pe Gran Via de les Corte de Catalanes, intr-o cladire istorica, din anii '20, recent restaurata - camera dubla 40euro/noapte


sau Casa de Marcello situata intre Las Ramblas, cartierul gotic si plaja - intre 65-80euro/noapte


Odata rezolvata problema cazarii, e timpul sa pornesti in explorare.

Pe primul loc se afla creatiile lui Gaudi -
  • Casa Batllo, 
  • La Pedrera (preferata mea - impresionanta si care iti ofera o priveliste de vis de pe acoperis) - 11euro
  • faimoasa Sagrada Familia - ultima creatie a lui Gaudi - inceputa in 1882 si ramasa neterminata - dar cu atat mai impresionanta (vestea buna este ca lucrarile s-au reluat si se estimeaza ca in 2026 va fi gata :D)
  • parcul Guell - perfect pentru o plimbare de dupa-amiaza
Printre preferatele mele in Barcelona se numara, bineinteles, La Boqueria - piata de pe Las Ramblas, plina de bunatati proaspete si extrem de vie si agitata. Secretul insa, se gaseste in spatele pietii, unde exista cateva carciumi care servesc, la botul calului, mancaruri simple si absolut delicioase (si ieftine) si unde, probabil, o sa mancati cele mai bune fructe de mare pe care le-ati gustat vreodata!

 

O zi de plimbare lejera prin cartierul gotic o sa va arate o alta fata a Barcelonei, cu stradute asa inguste ca abia te strecori printre ele, cu cladiri vechi ale caror verande sunt pline de flori si cu magazinase mici pline de marfuri interesante.



Opriti-va la o terasa si savurati o paella si un pahar de Sangria, si continuati cu o vizita la Muzeul Picasso, unde o sa aflati cum a ajuns Picasso sa deseneze cuburi :p - 10euro

Seara puteti alege intre un spectacol de Flamenco sau o plimbare pana fantanile magice de la Montjuïc, unde in fiecare seara de weekend - incepand din 1929 (de la 19 intre octombrie si aprilie si de la 21 intre mai-septembrie) poteti admira un spectacol de lumini, culori si muzica.


Si, desigur, ce ar fi un weekend la Barcelona fara un pic de shopping (sau chiar mai mult)? Trimiteti baietii sa vizitze Camp Nou si sa se minuneze de locul sfintit de Messi & Co si voi dati o fuga pe Calle Pelai, unde o sa gasiti toate magazinele de la Inditex (Zara, Bershka, Stradivarius), H&M, dar si unele noi cum ar fi Blanco (pe care vi-l recmand cu multa caldura - lucruri foooarte dragute si ieftine), si - tineti-va bine, la capatul strazii, finalul apoteotic - un outlet Zara unde gasiti o tona de chestii frumoase la preturi absobut derizorii :D

Pentru aventurosi, ar mai fi de mentionat Port Aventura - un parc de distractii la o ora de Barcelona (puteti ajunge cu trenul) - unde o sa va distrati pe cinste. Garantez!


Bine de stiut: merita sa va luati un Barcelona Card, care va ofera intrarea gratuita la 16 muzee (printre care muzeul Picasso, muzeul ciocolatei sau muzeul erotic, stadionul Camp Nou) si dicounturi la multe altele + transport public gratuit(inclusiv de la aeroport in oras) - pentru 3 zile e 33 euro/persoana.

Ole!

2 comentarii:

  1. Stiai cum o sa arate de fapt Sagrada Familia ? Vezi aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna,
    Am dat de blogul tau la recomandarea cuiva. E fain, te felicit pentru idee. Am fost si eu anul trecut in Barcelona, un soi de joi-duminica city-break. Merita cu prisosinta sa te informezi inainte, eu n-am facut-o indeajuns si am avut chestii ratate. Insa in mare am prins ce era important, ce nu am prins ramane pe data viitoare... :) Tine-o tot asa si calatorii frumoase!

    RăspundețiȘtergere