marți, 22 februarie 2011

Minivacanta in Sicilia

Acum o luna ne-a lovit un mare dor de duca - ceva scurt si ieftin, cat sa scapam cateva zile de ger si zapada. Am inceput sa caut pe Wizzair/BlueAir/EasyJet zboruri ieftine spre... undeva. Am gasit bilete pana in Catania, Sicilia la Wizzair cu 120 Ron/persoana (cu tot cu taxe) si ne-am hotarat imediat - Sicilia sa fie!


Am plecat vineri la pranz si ne-am intors luni seara (planul initial era de vineri pana duminica dar Wizzair-ul a avut amabilitatea sa anuleze zborul de duminica - initial o veste proasta, dar pana la urma ne-am bucurat ca am avut o zi in plus intr-un loc asa de frumos)

Ziua1: Catania - Am avut norocul sa stam fix in centru, la un hotel tare, tare frumos (Una Catania - 75euro/noapte cu tot cu mic dejun).
Catania e un orasel tare frumos, numai bun de luat la pas si descoperit.


Plin de pasticerii unde puteti incerca vestitele arancini (chiftelute de orez umplute cu carne sau spanac si mozzarella), canoli (aluat dulce si crocant umplut cu crema de ricotta sau ciocolata), de gelaterii si tratorii mici si intime unde sa incercati un peste spada la gratar, sau, pentru cei mai aventurosi, o fripturica de cal.
Sa nu ratati piata de peste (inchisa duminica) - aglomerata, agitata si plina cu atatea bunatati ca nu-ti vine sa crezi.

Ziua 2: din gara centrala pleaca autobuze spre toate orasele Siciliei - noi am luat un autobuz spre Taormina (5 euro/persoana). Dupa o ora de mers pe niste drumuri unduitoare, cu privelisti de vis asupra marii si Etnei, am ajuns in Taormina, un orasel asezat in trepte pe un deal, la poalele Etnei.


Am stat la Villa Sara (55euro/camera dubla) - la vreo 300 de trepte deasupra centrului - dar merita din plin urcarea cand vezi ce priveliste ai de pe terasa.


Ziua 3: spre Siracusa - cu autobuzul inapoi in Catania si apoi mai departe pana la Siracuza (9 euro de persoana, calatoria dureaza 3 ore).
Siracuza mi-a placut cel mai mult: orasul vechi e tare pitoresc, cu o multime de stradute inguste de explorat.


Nu ratati piata domului - locul preferat de plimbare al tuturor, plin de terase unde sa luati o mica pauza si pur si simplu sa va uitati la oameni.


In Siracusa am la Hotel Teocrito - la vreo 10 minute de mers pe jos de centru, dar foarte dragut si la un pret imbatabil - 55euro/camera dubla.


Concluzia? Daca aveti chef de o iesire mica, luati in considerare Sicilia - o destinatie ieftina dar absolut fermecatoare.

14 comentarii:

  1. Bunam in ce perioada ati plecat? In februarie acum?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte utile detaliile astea cu preturile (avion, hotel etc). Multumim
    Vrem si din Portugalia :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Vine si un post cu Portugalia: tocmai ne-am luat bilete saptamana trecuta pentu Portugalia si Maroc in august :D

    RăspundețiȘtergere
  4. 75 euro camera dubla sau de persoana in camera dubla?
    ma bucur pt Portugalia si Maroc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Toate preturile camerelor se refera la camera dubla, pentru 2 persoane care stau in camera + mic dejun - deci 37,5 de persoana

    RăspundețiȘtergere
  6. Salutare,

    Ce blog fain pentru planuri viitoare de calatorie.
    Out of topic: pentru zboruri inspre Australia, sa zicem Sidney, stii vreo companie aeriana ieftina?
    Am gasit doar bilete pe la 1200 pounds (dus-intors) ceea ce mi se pare muuuuuuuuuult.
    Voi pentru NZ de unde v-ati luat biletele?
    10x,
    Diana

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Diana: incearca Air Asia din Londra pana in Kuala Lumpur si apoi mai departe din Kuala Lumpur in Australia (noi asa mergem in NZ si a fost 650 euro/persoana din Londra in Christchurch dus-intors + 150 euro Buc-Londra)
    Mai poti incerca JetAir din Kuala Lumpur sau alte orare si Asia de SE - un low cost care acopera Australia, NZ si Asia de SE

    RăspundețiȘtergere
  8. La agentiile de turism nu am reusit sa obtin astfel de info precise si curate. Bravo pt eficienta, dar si pentru generozitatea de a le spune si altora (adica unor necunoscuti).
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am calatorit multicel, si niciodata cu agentii de turism - pe langa ca sunt overpriced, aranjandu-ti singur vacanta poti sa fii sigur ca primesti exact ce vrei, poti sa cauti cel mai bun raport calitate/pret si esti liber sa iti organizezi timpul cum vrei, fara sa fi tarat cu turma incoace si incolo. Plus ca iesi mult mai ieftin, cu siguranta! (daca te informezi bine, desigur)

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc mult pentru informatii.
    Cred ca o sa apelez la blogul asta de fiecare data cand o sa planific o vacanta. :)
    O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  11. In ianuarie mi-am luat si eu bilete pentru Sicilia, in aprilie, cu Wizz. Eu voi sta in Taormina toata perioada (4n), pentru ca vreau sa ma trezesc dimineata cu peisajul ala minunat in fata ochilor. Sincer am cam desconsiderat Catania, pentru ca am citit ca este murdara si banala, insa cu siguranta o sa merite niste poze in piata plina de culoare. Mi-am mai propus sa ajung intr-o multime de locuri, nu stiu cat o sa pot bifa in cele 3 zile pline pe care le am la dispozitie. Intre timp "ma pregatesc asiduu" studiind postul tau si luand notite :-)

    RăspundețiȘtergere
  12. Catania a fost primul nostru contact cu Sicilia. Noi am apucat sa vizitam si Taormina, Notto si Palermo. Am stat 2 saptamani si putm spune ca Sicilia este minunata. A fost o experienta deosebita. Mai ales ca plecasem de acasa crezand ca vom fi tratati rau pentru ca suntem romani. In Catania am petrecut Pastele cu un grup de italieni. Ne-a placut stilul lor relaxat de viata. Si asta a fost doar inceputul aventurii siciliene. Am scris un articol despre asta

    RăspundețiȘtergere
  13. si cum este vremea in sicilia, in februarie? as vrea sa plec si eu dar mi-e teama de ploi...

    RăspundețiȘtergere